Тортевски: А бе глупаци од Владата, со увоз на работници за плата од 200 евра ги осудувате нашите граѓани на вечна сиромаштија

Адвокатот Александар Тортевски бурно реагира за најавата од заменик-претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, за увоз на работници од земји каде што просечната плата е 200 евра поради сè поголемото иселување на работоспособни лица од државата.