Топалов: Називот „Бугари“ звучи навредливо и понижувачки (ВИДЕО)

Професорот Кирил Топалов, член на Мешовитата Бугарско-македонсака комисија историска комисија има забелешки и на тоа како Македонците се обраќаат на Бугарите:

„Од средината на 50-те тие го преземаа српското ‘Бугари’ кое звучи навредливо, понижувачки, грубијански“…

ЛИНК до видеото што го пренесува ОФФ.НЕТ