Еден од највлијателните македонски интелектуалци кој иако бил и висок член на партија која сега е во коалиција со СДСМ (ЛДП) никогаш не правел компромис меѓу науката и политиката, ја урниса реформата на образованието заговарана од Мила Царовска.

Во својот директен говор на дебатата за концептот на образованието професорот Владимир Петрушевски од Природно-математичкиот универзитет (ПМФ) со три збора го означи образовниот “концепт на Мила”: ниско, дегутантно, хипокризија❗


Видеото на овој ЛИНК

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4063220727030696&id=137339409618867

Целото видео