И Тито лично се поклонуваше пред Гоце, Заев објави соопштение

Револт меѓу граѓаните откако се виде дека премиерот на владата на Македонија Зоран Заев денеска на одбележувањето на 118 години од смрта на Гоце Делчев не се појави пред неговот гроб во “Свети Спас”.

За разлика од Јосип Броз Тито кој од Белград специјално дошол да положи цвеќе и да се поклони пред великанот Заев не можел да мине 500 метри од владата до гробот за да оддаде почит на Делчев, велат дел од коментарите на гневните граѓани на социјалните мрежи.

Наместо да дојде лично Заев денеска на социјалните мрежи објави свој став за великанот а во име на власта споменикот го посетиле пониски државни функционери.

На гробот на Гоце денска не дојде ниту претседателот Пендаровски.

Пендаровски пак не се поклони на гробот на Гоце Делчев