Тинејџер стоел зад групата „Јавна соба“!?

Тинејџер бил администраторот на затворената група „Јавна соба“ на социјалната мрежа „Телеграм“ на која биле објавувани фотографии со експлицитна содржина на малолертни лица.

Полицијата успеа да ги најде и телефонските броеви на над 7.000 членови на „Јавна соба“.


Во групата членувале средношколци но и возрасни, а се споделувале и се коментирале интимни фотографии и видеа на малолетни девојчиња од земјава.

По отворањето на истрагата од страна на Бирото за јавна безбедност, групата со над 7.000 членови од саботата вечерта е преименувана од „Јавна соба“ во Група „Само за возрасни“, а околу 800 !членови“ ја напуштија групата.