Тасевски: Стево и МНР што не пратија демарш кога Каракачанов ги нарече Македонците дивјаци?

Актерот Сашо Тасевски се вклучи во реакциите по запаленото бугарско знаме во Вевчани со прашање до претседателот Стево Пендаровски и до Министерството за надворешни работи.

„Да ги прашам Стево и МНР зошто не пратија итен демарш и осуда до Софија кога Каракачанов ги нарече Македонците дивјаци, како што сега направија кога го палеле бугарското знаме во Вевчани.

Кога ги осудивте гласно Бугарите кога нè посипуваат со шовинистички гомна секој ден? Кога бе, велепредавници?“, праша Тасевски.