„Еве ви го Договорот со Грција“, пишува актерот Сашо Тасевски кој потсетува дека додека Македонија ревносно ги исполнува обврските од „преспанскиот“ (како што е обавезна промена на пасошите, личните карти, возачките дозволи, регистарските таблички), од грчка страна – не го бришат ниту она БЈРМ и не го менуваат со името кое под притисок го изнудија.

Од 13 февруари станујв аат неважечки сите докуменнти без она на „с“


„Ваков е и оној со Бугарите.

Тоа и не се договори туку ултиматуми. Тие ултиматуми вие од предавничкиот СДС на Таче и Зајко ги потпишавте.

И уште не убедувате дека се тоа историски договори за пријателство. Вам мора да ви се суди за велепредавство. Кој не ве осуди за тоа, самиот ќе мора да одговара за истото дело.

Сликиве се од летово. 5 години по нашето клекнување пред Грција.

Идентитетот бетон, а? И уште ќе ни менувате документи со Северна на нив?- пишува Тасевски.