Искрен и емотивен настап на генералниот секретар на Алијанса за Албанците Арбен Таравари на дневникот на Сител.

Тој откри дека со министерот во оставка Венко Филипче биле другари но сега кога е тој го владата воопшто не го повикувал да пијат кафе кога во повеќе наврати доаѓал во Гостивар .

Таравари вели дека воопшто не бил повикан на отварањето на Ковид центарот во Гостивар иако предходно владата му наредила да направи бетонска подлога за ковид болницата и соодветна сервисна мрежа.

Откако го направил бараното градоначалникот на Гостивар не бил поканет на примопредавањето на Ковид болницата во градот што го води .

Видеото е на линкот

https://www.facebook.com/sitelmk/videos/829753641033496/