Тајно потпишана, пропадна или е одложена набавката на француско оружје за 66 милиони евра

Иако министерката за одбрана Славјанка Петровска најавуваше дека за вчера, 5 септември е закажана церемонија за потпишување на договор со Франција за набавка на противвоздушна системи, од министерство за одбрана молчат за настанот. Според најавата вчера во Париз Петровска требаше да потпише договор за технички аранжман за набавка на француско оружје земја – воздух со … Continue reading Тајно потпишана, пропадна или е одложена набавката на француско оружје за 66 милиони евра