Лидерот на Демократската партија на Србите во Македонија го споредува премиерот Заев со дупната гума која некој ја возел па се обидува да ја залепи.

“Во Куманово имаше вулканизер чија работилница се викаше ЦЕПИ ЛЕПИ, фацата на премиерот на синоќешната седница (која нели не беше отворена, а беше затворена и која патем се одржа без присуство на пратеници) личи на човекот кого на половина пат му се дупнала, исцепила гумата па мора да оди на вулканизер да ја залепи… Цепи лепи политиката продолжува на највулгарен начин, се додека не се уверат дека исцепаната гума може да…лоадинг…(се полни)”, пишува Стоиљковиќ потсетувајќи се на кумановскиот вулканизер.