Стиховите што ја расплакаа публиката на ,,Буба Мара” а не ги слушнаа Ковачевски и Маричиќ (ВИДЕО)

,,Ми заплакало село Ваташа” е песната која пробуди силни емоции меѓу публиката на златната ,,Буба Мара”.

Песната за 12 малдинци од Ваташа убиени од бугарскиот фашистички окупатор ја испеа Андријана Јаневска а рециталот на Цветови на Славко Јаневски е на Игор Џамбазов.

Во славата на Буба Мара не беа присутни премиерот Ковачевски, вицепремиерот Маричиќ или други членови на владата.

Што друго не слушнаа премиерот и вицепремиерот на Буба Мара

Знаеа ли Ковачевски и Маричиќ што ги чека на ,,Златна Буба Мара”