Статус на денот: А, за Велигден во скафандер, може?

Различни реакции предизвика прво најавата, а потоа и доаѓањето на пратеничка од владејачкото мнозинство која, од изолација поради коонавирусот, се појави облечена во „скафандер“, со намера да помогне во обезбедување кворум на денешните собраниски седници.