На 100 метри од брегот помеѓу Срјшче и Мостот на Желбите, на длабочина од 5 метри во Охридското Езеро, нуркачи од Центарот „Акватек“ пронашшле – када.

„Некој си го реновирал клозетот. Секоја чест, Браво…“, гласи нивниот коментар на фотографиите кои ги објавија на нивната официјална Фејсбук страница.

Фотографиите се на Никола Паскали, член на Акватек и подводен археолог.

https://www.facebook.com/AkvatekOhrid/posts/2198483896916475