Понижувачки и навредлив мајтап со својата министерка за одбрана или Ковачевски сериозно смета дека Славјанка Петровска вреди колку извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ?

На партиски собир Ковачевски ја нарече министерката Петровска Слављанка и ја пофали пред сите иако начинот на кој го направи тоа е понижувачки и надмен, и како нејзин партиски и шеф во владата и како маж кон жена.

Практично тој и нареди да стори нешто а таа не можеше да не ја изврши наредбата.

Премиерот Ковачевски ја прозва и ја натера министерката Петровска да стане за да ја види целата сала на митингот на СДСМ.

Се на се, понижувачка ситуација на министерката за одбрана на земја членка на НАТО чиј шеф и го промаши и името нарекувајќи ја Слављанка наместо Славјанка.

Видеото е на Богдан Илиевски

https://www.facebook.com/603272137/posts/pfbid024D9Q2maj6zXy2Mw1hdyRCGEyoxXap4xsHmUe8JmbMxJNbVhZxA84gdDwHgTcFu15l/?mibextid=Nif5oz