Стана државен директор и му се заблагодари на партискиот шеф

Класичен пример на партизација во македонската администрација за која зборуваше европретстанникот Рајнхард Прибе.

По јавното признание на политичкиот аналитичар Ненад Јовановиќ дека сопругата му се вработила откако тој побарал помош во СДСМ Кавадарци нов пример за партиско именување на државна служба, овој пат директорска.