Американскиот актер Силвестер Сталоне кој во Бугарија снима некои од сцените од последното продолжување серијалот „Рамбо“ – „Последната крв” имал средба со премиерот Бојко Борисов.

Борисов му се заблагодари на Сталоне за позитивната реклама што ја прави во Бугарија.

Сталоне имено, споделува свои мислења на социјалните мрежи и често ја споменува Бугарија.

Сталоне чеговито во еден момент рекол дека му пречи само студената зима во Бугарија.

„Да не е е потопло во Северна Макдонија, на шега вратил Борисов.

Бугарскиот премиер му објаснил на актерот дека благодарение на зимата Бугарија развива скијачки првенства и има одлични зимски одморалишта.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2451648578396531/