„Претседателот на ДУИ Али Ахмети денеска се сретна со претседателот на Алијансата за Албанците Арбен Таравари. Според партиски извори, средбата се одржала во просториите на општината и во средиштето на вниманието биле последните политички случувања.“ – објави информативната агенција на албански јазик Илирија – ИНА.

ИНА дополнува: Политичките партии ги зачестија средбите поврзано со гласините за предвремени избори, или проширена Влада според условите на ВМРО-ДПМНЕ за влада без ДУИ, за да гласа за уставните измени.