Дали владата се пофали дека Македонија подобро менаџирала со Ковид19 од Германија, Франција, Белгија….

Македонските власти се пофалија дека не добиле солидарна помош од ЕУ затоа што добро менаџирале со првиот бран на Ковид-19. Но ваквата изјава на СЕП предводен од Никола Димитров индиректно упатува дека 17 членки на ЕУ кои добија помош и трите регионални кандидатки за разлика од Македонија лошо менаџирале со кризата. Со предлогот на Европската … Продолжи со читање Дали владата се пофали дека Македонија подобро менаџирала со Ковид19 од Германија, Франција, Белгија….