Според Ковачевски, „Северна“ станала членка на ОН во 1993 година?!

Меѓу серијата гафови по социјалните мрежи деновиве, премиерот Димитар Ковачевски стигна на Твитер да ѝ направи историја на „Северна“, припишувајќи ѝ го и зачленувањето на Република Македонија во Обединетите Нации на 8 април 1993 година (под привремената референца ПЈРМ).