Спасовски: За Владата датумот за избори е завршена работа!

Техничкиот премиер Оливер Спасовски денеска на Фејсбук испрати порака до јавноста дека за Владата датумот за изборите се завршена работа.

„Неодговорно е државата да ја оставиме без парламент, со преодна Влада и со опозиција која е настроена деструктивно и само гледа да заработи некаков политички поен на сметка на кризата и на ризиците на кои се изложени граѓаните“, напиша Спасовски.

https://www.facebook.com/o.spasovski/posts/1604282223082728

СДСМ инсистира дека изборите треба да се одржат 22 дена по завршување на изборите, односно на 5-ти јули, на што остро се спротивставува најголемата опозициска партѕија, ВМРО-ДПМНЕ.