Специјалниот советник на министерот за култура Адеми упати нова порака до критичарите на министерот.

Висар Вишка својата нова порака ја завршува со навредливиот германски збор “Раус” со значење “надвор” или колоквијално “бегајте”.


“И још једном:)

Комисиите се составени од професионалци предложени од коалициони партнери.

А тоа се: СДСМ, ДУИ и БЕСА.
Се разбира дека тие од СДСМ не ги познаваат Албанските уметници, а албанците имаат сепак колку толку познавање на мак уметници.

Претседателите на комисиите се претежно македонци.

Се гласа со мнозинство гласови, да не речам консензус.

Индивидуално сите другачије би одлучиле. Јас не сум среќен со многу аматери што се финансираат со години. Ама не одлучувам ниту јас ниту МИНИСТЕРОТ.

Затоа:

Го оправдувам незадоволството и слободата тоа да го искажете јавно.
Но ич не прифаќам националистичка злоба вперена во погрешна адреса.
Со таа злоба до табановце, најдалеку лесковац можете да одите.

Јас сеуште ништо не работам во МК, ниту конкурирав со свој проект за да нема конфликт на интерес.

Така да, лајте под туѓ прозор;)

Раус”, пишува специјалниот советник на Адеми.