При отворањето на изборниот штаб за локалните избори, синоќа пред присутните се обратиле првиот вицепремиер Артан Груби, актуелниот градоначалник и кандидат за втор мандат во Чаир Висар Ганиу и пратеникот, потпретседател на ДУИ и ексградоначалник на општината, Изет Меџити.

Симпатизерите кои присуствувале на отворањето на изборниот штаб бурно го поздравија Меџити, ракоплескаа, го извикуваа неговото име и на крај го поздравуија со рафална стрелба.