„Блерим Беџети, сегашниот градоначалник на општина Сарај, иако е од групата на личности од ДУИ, кои бараат реформи во партијата, објави фотографија, на која се наоѓа со лидерот на Али Ахмети, истакнувајќи во објава дека е заедно со Ахмети, но и повторувајќи го својот став дека е против извршната власт.“ – објави ТВ Алсат.

ТВ Алсат ја пренесува објавата на Блерим Беџети: „Заедно со претседателот и мој пријател Али Ахмети и непоколеблив во својот став против извршната власт!“