Пациент од Битолската болница објави видео во кое објаснува во какви услови се лежат пациентите во ковид центарот.

Во еден од тоалетите каде пациентите сами ставиле светло за да се запре течење на фекалии од цевките е поставен чадор.

Повеќе во видеото

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3836825253007927&id=100000414697155&sfnsn=scwspmo