Снаата на советничката на премиерот добила 20 милиони од владата со фирма стара само 43 дена

Фирмата Декодикс од Скопје која што од Фондот за иновации и технолошки развој на контраверзниот тендер добила грант во износ од околу 20 милиони денари или околу 330.000 евра е формирана на 18 мај оваа година. За само 43 дена фирмата од основањето успеала да учествува на јавниот повик и да ги добие парите кои … Продолжи со читање Снаата на советничката на премиерот добила 20 милиони од владата со фирма стара само 43 дена