Скопскиот правоаголник има изедено повеќе превозни средства од Бермудскиот триаголник..
Светската наука поделена околу причините за оваа паранормална појава во главниот град..

Фејсбук статус на екс новинарот Дарко Чекеровски за новото возило кое заглави во мермерот на плоштадот Македонија.

Предходно и неколку други возила најчесто камиони или комбиња кои се обиделе да возат низ центарот на Скопје заглавиле откако попуштиле плочките на плоштадот.

Бермудскиот триаголник е локација во Атланскиот океан во близина на Бермудските острови каде со децении исчезнуваат бродови и авиони а никој не знае зошто.