Скопје меѓу 6 најзагадени на светот

Лахоре, Њу Делхи, Ченгду, Пекинг, Ченјанг и Скопје вчера беа прворангирани на списокот на најзагадени градови на светот.

Индексот на загаденост, базиран на вредностите од ПМ10, јаглерод моноксид, јаглерод и натриум диоксид и озон, за Скопје покажа вредност од енормни 160.