Телефонот кој специјалната обвинителка во оставка Катица Јанева наводно го изгубила бил пронајден кај нејзината потенцијална снаа, поточно девојката на син и, пишува „Република“.

Катица Јанева, сепак, не го загубила вториот мобилен телефон во Белград, како што тврдела во истрагата за случајот „Рекет“, туку „го подарила“ на друго лице, соопштија од Обвинителството.

Кога Обвинителството го пронашло телефонот образложението било дека тој бил подарен, а по откривањето е даден на вештачење.