Шабан Алили, син на претседателот на Основниот суд во Кичево, судијата Баки Алили, е вработен во институцијата на чие чело е неговиот татко.

Според Законот за судови забрането е во ист суд, судија со друг судија или судија-поротник да биде во роднинска врска.

Алили е еден од 950 рамковно вработените од Секретаријатот за спроведување на рамковниот договор низ повеќе јавни институции оваа одина, дознава +инфо.