Пратеничката и професорката Гордана Силјановска Давкова вчера од собраниската говорница му ,,одржа” лекција по политика, етика и уставно право на премиерот Ковачевски.

Силјановска смета дека наместо Ковачевски во Собранието требало да дојде Османи да објасни што преговорал со Бугарија.

Според професорката македонскиот устав треба да се смени само при влезот во ЕУ.

Силјановска смета дека Ковачевски не знае кој е вистинскиот носител на македонскиот суверенитет.

Целото кратко обраќање на Силјановска Давкова во видеото

https://fb.watch/ezreK6NCLi/