Си го исекол прстот бидејќи гласал за погрешна партија

Павар Кумар си го исекол прстот кога сфатил дека гласал за погрешната партија изборите во Индија.

Гласачите во оваа земја гласаат со ставање отпечаток од прст до симболот на партијата за која сакаат да гласаат, имајќи предвид дека има многу неписмени.


Но, Паван Кумар (25), случајно, гласал за владејачката партија во северната држава Утар Прадеш БСП чиј симбол е лотосов цвет, наместо за опозициската БЈП која има слон за симбиол.

„Сакав да гласам за слон, но по грешка гласав за цветот“, рече тој.

Лут поради грешката, Кумар се вратил дома и го исекол прстот.