Твитерџика пресметала што се може да се купи со парите што премиерот ги платил за пропаганда на социјалните мрежи.

,,Ковачески потрошил 26.000€ по лајкови за само 100 дена.


Ковачевски потрошил пресметано во лајкови:

48.454 леба
16.000 студентски оброци
15.990 масла за јадење
88 минимални плати
156 минимални пензии
22.842 еспреса
7.995 хамбургери од 7ца
533 прегледи во Систина”, се вели во проценката базирана на цените на пресметаните артикли.