Пратениците на владеачките партии денеска на собраниска комисија гласале против предлогот на ВМРО-ДПМНЕ парламентот да расправа за информација во врска со модуларните болници како онаа што изгоре во Тетово.

“Сложни попови и во петок мрсат”, стара народна.
Така и пратениците од власта сложно гласаа ПРОТИВ барањето на ВМРО ДПМНЕ за точка на дневен ред Информација во врска со модуларните болници.
НеОдговорноста на ЗЗ изгледа заразна е”, открива пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ Велика Стојкова Серафимовска која ги користи хаштазите:
#СРАМОТА
#ОДГОВОРНОСТ
#ОСТАВКА

“🚩На денешната Комисија за труд и социјала пратениците од ВМРО-ДПМНЕ предложија да се разгледува “Информација за реализација на набавката, изградба и пуштање во употреба на модуларните болници”, затоа што постојат индиции за злоупотреба и ненаменско трошење на парите од заемот од Светската банка. Во овој проект важна улога играло и министерството за труд и социјална политика, кое експресно И исплатило 3,62м€ на фирмата Брако, заедно со фирмата од Валандово “Ари и Том”, објави предходно Антонио Милошоски.

ЛИНК

https://www.facebook.com/137339409618867/posts/4741623962523699/