Екс пратеникот Илија Димовски со ироничен коментар по најавата на владиниот преговарач Бучковски дека Македонија ќе ги менува учебниците за да ги задоволи барањата на Софија.

,,Во променетите учебници по историја
ќе пишува:
– Бучковски направи брза пруга од Скопје до Битола;
– Заев направи Клинички центар во Скопје;
– ЛДП побара одговорност за несреќата во Тетово и Бугарија;
– Шарената револуција донесе прогрес;
– Мила го напиша сите учебници;…”, пишува на шега Димовски.