Шоуменот Трифонов не сака да биде пратеник

Лидерот на бугарската партија „Има таков народ“(ИТН), шоуменот Слави Трифонов поднел барање со кое се откажува до местото пратеник во идното 49-то Народно собрание.

ИТН влезе како шестопласирана партија во бугарскиот парламент по изборите минатата недела, откако за малку го помија изборниот праг од 4%.

Во август 2021 „Има таков народ“ апелираше бугарското собрание да ја изгласа предоложената влада токму од оваа партија.

Трифонов: Ќе се израдуваат и ГЕРБ и Борисов ако не се изгласа влада на ИТН

За две години делување, ИТН спадна на линија на опстанок, а речиси никој не ја спооменува во комбинациите за состав на бугарска влада…