Шопова: Нема интерес за вакцинирање, расте бројот на оздравени

Д-р Жаклина Шопова од Инфективната клиника ја критикува акцијата на новиот министер за здравство Беким Сали кој сака да ја зголеми имунизацијата во момент кога поголем дел од граѓаните се природно имунизирани.

„Јас само можам да приметам дека со целата оваа кампања во дадениов момент всушност се намалува интересот на населението за вакцинација, се зголемува револтот кон сите превземени мерки….


Но затоа има само ЕДНА позитивна страна, која произлезе од одлуката за намалување на изолацијата: бројот на оздравени во системот на мој термин се зголемува. Вечер