Градските власти денеска соопштија дека дрвјата биле бетонирани по грешка на изведувачот, ткако граѓаните и невладините организации забележаа дека се бетонирани неколку дрвја на кејот „13 Ноември“

.екипи на Град Скопје веднаш ги ослободија дрвјата. се наведува, вчера беше присутен на терен и ја координираше работата на службите што беа задолжени за експресната интервенција при ослободувањето на дрвјата.

Со ослободувањето, сите дрвја на кејот сега се целосно заштитени и нема да имаат последици при нивното растење и развивање.