Шест убиени во гратче од 300 луѓе во Мисисипи

Шест лица беа застрелани на неколку локации во руралниот округ Тејт, Мисисипи, а еден осомничен е во притвор, според извештаите на медиумите кои се повикуваат на окружниот шериф.

Престрелките се случиле во град со население од помалку од 300 луѓе.


Меѓу жртвите е маж кој бил убиен во продавница и жена која била убиена во нејзиниот дом.

Осомничениот без инциденти е приведен откако властите го забележале во возилото.

Подоцна беа пронајдени мртви уште четири лица. Две жртви биле пронајдени во домот каде се претпоставува дека живеел осомничениот, јавија локални медиуми.