Шекеринска: „Метлата“ нема да ги зафати Тевдовски и Анѓушев

Министерката за одбрана Радмила Шекеринска вели дека шпекулации се гласините дека „метлата“ ќе го зафати министерот за финансии Драган Тевдовски и вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев.

 „Овие денови се пласираат многу шпекулации и манипулации, а оваа е една од нив. Ние не ги водиме така дискусиите ни на централно, а уште помалку на локално ниво. Тој тип на разговор и на меѓусебни односи не сме го имале ни кога ни било најтешко, а сега дефинитивно како дел од владејачка коалиција со огромна одговорност тоа не личи на нас“, рече Шекринска во одговор на новинарско прашање.

Извор: Пресинг.Тв