SCOOP: Семејството на Шеќеринска купило возило за забава вредно 40 просечни плати (ВИДЕО)

Министерката за одбрана, Радмила Шеќеринска Јанковска на својата имотна листа го додала моторното возило „BRBCAN AM Outlander MAX XT-P1000 T 3 B ABS“, открива центарот за истражувачко нивинарство SCOOP.

Луксузното “оф роуд” возило за забава на 4 тркала се вози по планини, чини 15 илјади евра, а е во сопственост на нејзиниот сопруг.

„Се работи за ново моторно возило, уредно пријавено како нов стекнат имот на брачен другар, во вредност од 927.000 денари, за чија исплата, како што е наведено во образецот на ДКСК за пријавување промени на имотната состојба, е подигнат потрошувачки кредит со рок на подмирување до 2024 година“, велат од кабинетот на министерката Шеќеринска за SCOOP.

Целата сторија на SCOOP овде