Започна семакедонскиот протест за правда на уставобранителите.

Протестот е најавено дека започнува во 11 часот пред Владата од каде ќе продолжи по булевар “Даме Груев”, Булевар “Димитрие Чуповски”, Булевар “11 Октомври”, до Собранието на Македонија во 13 часот.

Протестот е организиран Македонците од целиот свет, а по повод годишнината од настаните во Собранието на Македонија на 27 април.

Повеќе на следниот ЛИНК