Од вкупно впишани 1.095.579 хипотека има на 140.571, покажуваат податоци од Регистарот на цени и закупнини од почетокот на април до крајот на јуни годинава или дури 12,8 проценти од становите, објави Опсервер.

Во првиот квартал годинава тој број се зголемил на 138.425 споредено со 132.527 заложени кон крајот на минатата година.

Најголем број станови под хипотека има во Скопје, каде од вкупно 321.430, заложени се 69.668 станови или 21,67 проценти.

Повеќе