Сеќавање: 35 години од жешкиот пречек за грчкиот претседател Сарѕетакис од Македонците во Австралија (ВИДЕО)

Поминаа 35 години, а како да бече вчера кога Македонците од Австралија му приредија пеколен пречек на тогашниот грчки претседател Христос Сарѕетакис пред хотелот „Шератон“ во Сиднеј, наплатувајќи му со камата за негирањето на македонскиот народ.