Седат Пекер, кој во Турција го претставуваат како лидер накриминална организација, а во Макдонија е дел од аферата „Мафија“, преку видео пораки ксе пресметува со турската држава која по него има распишано потерница, а во земјата се вршат постојани претреси на негови канцеларии, имот, лица поврзани со него…пишува МКД.МК

Во едно од видеата Пекер се фали дека бил пријател со македонскиот премиер и со лидерите на сите политички партии во таа земја и дека бил депортиран само затоа што визата за престој во Македонија му истекла само три дена.  

Но, тој неодамна во писмена изјава се јави од Африка и рече дека нема македонска исправа.

Според информациите од билтен на МВР Седат Пекер бил протеран од Македонија на 19 јануари годинава, а четири дена потоа се сликал за лична карта во полициска станица во Скопје.