Се шири заразна жолтица – регистрирани 62 случаи (ВИДЕО)

Расте бројот на заразени од жолтица и досега се регистрирани 62 случаи на зараза.

Според министерот за здравство, нема простор за паника, бидејќи случаите не се поврзани. Надлежните не прогласуваат епидемија.