Се “пишале” Албанци и Турци за да станат инспектори (ФОТО)

Медиуми на албански јазик и активисти на социјалните мрежи откриваат дека најмалку четворица членови на една политичка партија се претставиле како Албанци за да можат да се вработат во државна институција.

Според информациите се работи за 8 вработени во државниот инспекторат за земјоделие кои биле Македонци или Власи а сега се чувствуваат Албанци или Турци.

За Албанците не е фер што нивните сограѓани го користат своето слободно право на национално и етничко самоопределување само за да ги земат работните места што им припаѓаат на Албанците.

За Македонците и другите заедници срамно е што членовите на партијата и други граѓани ниминалнонја менуваат својата национална свест за да можатбда се вработат и на тој начин да ги дискриминираат пообразованите и поспобните од нив.