Се брише ѕвездата од Кутлеш во Крива Паланка! (ВИДЕО)

Попладнево на празникот 1 Мај според очевидци, работници ја бришат апликацијата на Ѕвездата од Кутлеш од плоштадот “Карпошово востание” во Крива Паланка.

Отстранувањето на симболот за време на полицискиот час го врши фирма ангажирана од градоначалникот на општината Крива Паланка Борјанчо Мицевски од СДСМ.

Според Преспанскиот договор, потписниците се согласија Македонија да ја избрише ѕвездата од Кутлеш од јавна употреба по што таа дури и со специјални апарати се бришеше од шахти.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10217915385977862&id=1280505754