Насловот на овој текст јасно укажува на проблемот во евиденцијата на Град Скопје од каде бараат мртва баба да плати данок на имот за стан кој го продала пред 3 децении односно 10 години пред да почине.

Во исто време се испраќа апел до извесна Габриела од Град Скопје да се јави на телефон.


Во твитот не се споменува градоначалничката Данела Арсовска која ако сака може да помогне во случајов од кој е засегнат граѓанин.