СДСМ и ДУИ одбија расправа за Бугарија и ЕУ во Собранието (ВИДЕО)

Комисијата за надворешна политика денеска имаше предлог точка за национален консензус за македонско-бугарските односи во контекст на ЕУ интеграциите.

Точката не помина со 4 гласа ЗА од опозицијата и 5 гласа против од владеачкото мнозинство односно од членовите на комисијата од СДСМ и ДУИ.


Со тоа власта го одби предлогот на Комисијата за надворешна политика да се разгледува точката “Утврдување на национални позиции за македонско-бугарските односи во контекст на европските интеграции”.

https://www.facebook.com/Antonio.Miloshoski/videos/777755816140647/