Градоначалничката Данела Арсовска го постави досегашниот прв човек на ЈП „Градски паркинг“ Крсте Петревски е нов директор на ЈСП „Скопје“,.

Досегашниот директор Александар Стојковски е заменет со Петревски кој е кадар на ГРОМ, јавува СакамДаКажам.


Петревски е трет директор на јавното сообраќајно претпријатие откако градоначалничка на Скопје е Данела Арсовска и додека Скопје нема функционален јавен превоз, особено откако Градот остана и без приватни превозници.

Градоначалничката по три неуспешни распиша и четврт оглас за исбор на приватни превозници откако, од засега непознати причини, пропадна последниот на кој се јавија три новоформирани фирми…